Перейти до вмісту
Головна » Торт із брусницею

Торт із брусницею

    Торт із брусницею

    Рецепт “Торт із брусницею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 5 год.

    У 1 порції: 480 ккал

    Інгредієнти

    НА 8 ПОРЦІЙ
    Для тесту:
    – 4 яйця
    – 170 г цукрового піску
    – 1/2 пакетика ванільного цукру
    – 150 г борошна
    – 2 ч. л. розпушувача
    – 2 ст. л. порошку какао.
    Для крему:
    – 25 г желатину
    – 200 мл брусничного морсу (журавлинного або вишневого соку)
    – 200 г замороженої брусниці
    – 250 г дієтичного сиру
    – 100 г цукрового піску
    – 500 мл вершків 33% жирності
    – 150 мл яблучного компоту.
    Для прикрас:
    – 300 мл вершків 33% жирності
    – 2 ч. л. закріплювача вершків
    – ягоди брусниці, наструганий шоколад для прикраси

    Покроковий процес приготування торту із брусницею

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Для тіста яйця збити з цукровим піском і ванільним цукром. Підмішати борошно, просіяну з розпушувачем та порошком какао. Вимісити тісто. Викласти його в роз’ємну форму (26 см) та випікати близько 30 хв. Дати охолонути, розрізати на 2 пласти. Нижній викласти на тарілку, навколо поставити борт форми.

    Крок 2

    Для крему желатин замочити, потім, коли набухне, половину розпустити у гарячому брусничному морсі. Додати ягоди. Сир (150 г) з’єднати з половиною цукру, желатином з ягодами та прибрати в холодильник. Коли почне застигати, збити половину вершків та підмішати до сирної маси. Викласти крем на нижній корж та вільний край. Накрити другим коржем.

    Крок 3

    Для яблучного крему желатин, що залишився, розпустити у гарячому яблучному компоті. Додати сир із цукром,
    перемішати та прибрати в холодильник. Коли почне застигати, збити міксером 250 мл вершків і підмішати до сирної маси. Викласти на верхній корж, розрівняти та прибрати в холодильник на 3 год.

    Крок 4

    Бортик форми обережно видалити. Вершки збити із закріплювачем та прикрасити ними, а також ягодами і шоколадом верх торта, що вийшов.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Торт із брусницею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *