Рецепт “Торт із брусницею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 5 год.
У 1 порції: 480 ккал
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЙ
Для тесту:
– 4 яйця
– 170 г цукрового піску
– 1/2 пакетика ванільного цукру
– 150 г борошна
– 2 ч. л. розпушувача
– 2 ст. л. порошку какао.
Для крему:
– 25 г желатину
– 200 мл брусничного морсу (журавлинного або вишневого соку)
– 200 г замороженої брусниці
– 250 г дієтичного сиру
– 100 г цукрового піску
– 500 мл вершків 33% жирності
– 150 мл яблучного компоту.
Для прикрас:
– 300 мл вершків 33% жирності
– 2 ч. л. закріплювача вершків
– ягоди брусниці, наструганий шоколад для прикраси
Покроковий процес приготування торту із брусницею
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Для тіста яйця збити з цукровим піском і ванільним цукром. Підмішати борошно, просіяну з розпушувачем та порошком какао. Вимісити тісто. Викласти його в роз’ємну форму (26 см) та випікати близько 30 хв. Дати охолонути, розрізати на 2 пласти. Нижній викласти на тарілку, навколо поставити борт форми.
Крок 2
Для крему желатин замочити, потім, коли набухне, половину розпустити у гарячому брусничному морсі. Додати ягоди. Сир (150 г) з’єднати з половиною цукру, желатином з ягодами та прибрати в холодильник. Коли почне застигати, збити половину вершків та підмішати до сирної маси. Викласти крем на нижній корж та вільний край. Накрити другим коржем.
Крок 3
Для яблучного крему желатин, що залишився, розпустити у гарячому яблучному компоті. Додати сир із цукром,
перемішати та прибрати в холодильник. Коли почне застигати, збити міксером 250 мл вершків і підмішати до сирної маси. Викласти на верхній корж, розрівняти та прибрати в холодильник на 3 год.
Крок 4
Бортик форми обережно видалити. Вершки збити із закріплювачем та прикрасити ними, а також ягодами і шоколадом верх торта, що вийшов.