Перейти до вмісту
Головна » Трюффад

Трюффад

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Трюффад – картопля смажено-томлена” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 ПОРЦІЙ, 30–40 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 1 кг картоплі, що слабо розварюється.
    ❯ 500 г твердого сиру (в оригіналі – канталя)
    ❯ 3 зубки часнику
    ❯ кілька гілочок петрушки
    ❯ 1–2 ст. л. смальцю
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування трюффада

    Крок 1

    Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати кружальцями завтовшки 3 мм. Нарізану картоплю промити у теплій воді та добре обсушити на тканинному рушник.

    Крок 2

    Часник очистити та дрібно порубати. Сир нарізати дрібними тонкими скибочками. Петрушка промити, обсушити та дрібно нарізати.

    Крок 3

    На глибокій сковороді з товстим дном розтопити смалець. Викласти на сковороду картопля та обсмажувати його на сильному вогні 5-8 хв. Картоплю посолити та поперчити до смаку.

    Крок 4

    Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду кришкою та готувати картоплю 25–30 хв.

    Крок 5

    Закласти до картоплі сир, знову накрити кришкою і витримати на повільному вогні, поки сир повністю не розплавиться.

    Крок 6

    Додати до картоплі із сиром часник і петрушку та інтенсивно перемішати дерев’яною лопаткою.

    Крок 7

    Готовий трюффад подати гарячим із салатом зі свіжих або маринованих овочів, в’яленою шинкою, копченою або запеченою грудинкою, ковбасками чи смаженим салом.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Трюффад. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *