Рецепт “Трюффад – картопля смажено-томлена” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 30–40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 1 кг картоплі, що слабо розварюється.
❯ 500 г твердого сиру (в оригіналі – канталя)
❯ 3 зубки часнику
❯ кілька гілочок петрушки
❯ 1–2 ст. л. смальцю
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування трюффада
Крок 1
Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати кружальцями завтовшки 3 мм. Нарізану картоплю промити у теплій воді та добре обсушити на тканинному рушник.
Крок 2
Часник очистити та дрібно порубати. Сир нарізати дрібними тонкими скибочками. Петрушка промити, обсушити та дрібно нарізати.
Крок 3
На глибокій сковороді з товстим дном розтопити смалець. Викласти на сковороду картопля та обсмажувати його на сильному вогні 5-8 хв. Картоплю посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду кришкою та готувати картоплю 25–30 хв.
Крок 5
Закласти до картоплі сир, знову накрити кришкою і витримати на повільному вогні, поки сир повністю не розплавиться.
Крок 6
Додати до картоплі із сиром часник і петрушку та інтенсивно перемішати дерев’яною лопаткою.
Крок 7
Готовий трюффад подати гарячим із салатом зі свіжих або маринованих овочів, в’яленою шинкою, копченою або запеченою грудинкою, ковбасками чи смаженим салом.