Рецепт “Тушена яловичина з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Яловичина 1 кг
– Гриби (краще ті, які смачніші) 800 – 1 кг
– Цибуля 200-250 г
– Кінза 50 г
– Кріп 50 г
– Петрушка 50 г
– Томатна паста 2 ст.л.
– Аджика 2 ст.л.
Якщо немає аджики:
– Уцхо сунелі 1,5 ч.л.
– Імеретинський шафран 1,5 ч.л.
– Молоте насіння коріандру 1,5 ч.л.
– Чабер 1 ч.л.
– Вершкове масло 20 г
– Часник 5 зуб.
– Біле сухе вино 250 мл
– Сіль
– Цукор
Покроковий процес приготування тушкованої яловичини з грибами
Крок 1
Добре промиваємо гриби та нарізаємо їх на четвертинки. У добре розігріту сковороду з олією відправляємо гриби. Періодично перемішуємо. Коли волога випарується відправляємо в гриби порізану цибулю. Зменшуємо вогонь і добре перемішуємо.
Крок 2
Коли гриби підрум’яняться, додаємо 2 ст. аджики чи спеції, 2 ст.л. томатної пасти та добре перемішуємо. Далі додаємо 1.5 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру та заливаємо сухе біле вино. Вино має прокипіти близько 10 хвилин. Видавлюємо часник. Дрібно нарізаємо зелень та половину додаємо до сковороди. Перемішуємо, перчимо, пробуємо на сіль та спеції.
Крок 3
В ємність кладемо 20 г вершкового масла. Потім викладаємо м’ясо та зверху заправку. Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на півтори години за 180 градусів.
Крок 4
У половину зелені, що залишилася, додаємо порізану цибулю і дрібненько порізаний часник. Ретельно перемішуємо. Використовуємо для присипки готової страви.