Перейти до вмісту
Головна » Ватрушки з сиром

Ватрушки з сиром

    Ватрушки з сиром

    Рецепт “Ватрушки з сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 порцій, 40 хвилин

    Інгредієнти

    – 1 кг картоплі з крохмалистим м’якушем
    – 2 яйця
    – 125 мл молока
    – Сіль
    – Рослинна олія для змащування форми
    Для начинки:
    – 500 г сиру
    – 1 яйце + 1 жовток
    – 2 ст. л. сметани
    – 2 ст. л. тертого пармезану
    – 2 ст. л. рослинної олії
    – Перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування ватрушок з сиром

    Крок 1

    Для начинки сир розтерти з яйцем, додати сметану та олію, підмішати тертий пармезан, посолити, поперчити та збити за допомогою міксера в однорідну пишну масу.

    Крок 2

    Молоко нагріти. Картоплю вимити, очистити та відварити у підсоленій воді до готовності. Відварену картоплю потовкти в гладке пюре, додавши яйця та гаряче молоко.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати деко і змастити його рослинною олією. За допомогою ложки на невеликій відстані один від одного відсадити гірки картопляного пюре.

    Крок 4

    Ложкою розрівняти гірки у коржики товщиною бл. 2 см і спинкою ложки зробити в них заглиблення центром. У поглиблення кожного коржика покласти начинку.

    Крок 5

    Жовток розбовтати з 1 ст. л. холодної води та щіпкою солі та за допомогою пензлика змастити вироби. Випікати ватрушки прибл. 25 хв. Подати гарячими.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Ватрушки з сиром. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *