Рецепт “Велюте з гарбуза” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4–6 ПОРЦІЙ:
❯ 1 гарбуз бл. 1 кг
❯ 1 бульба батата
❯ 1 стебло цибулі-порею
❯ 2 см кореня імбиру
❯ 1,5 л курячого бульйону
❯ 100 г твердого сиру
❯ сік 1/2 апельсину
❯ 200 мл вершків
❯ 1 ст. л. оливкової олії
❯ 3–4 гілочки кропу
❯ білий хліб
❯ вершкове масло
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування велюте
Крок 1
Гарбуз розрізати, вибрати волокнистий м’якоть з насінням, промити її на ситі, вибрати насіння та підсушити їх у духовці. Насіння остудити та очистити. Гарбуз очистити та нарізати шматочками. Також нарізати очищений батат.
Крок 2
Імбир очистити та натерти. Кріп промити, обсушити та порубати. Сир натерти на великій тертці. Нагріти вершки. Цибулю-порей ретельно промити. У глибокому сотейнику нагріти оливкову олію. Окремо нагріти бульйон.
Крок 3
Цибулю нарізати та з імбиром обсмажувати у сотейнику 5 хв. Додати гарбуз і батат, влити бульйон та сік апельсина, довести до кипіння та варити під кришкою 20 хв. Покласти сир, влити 1/2 вершків та пюрувати. Посолити та поперчити до смаку.