Перейти до вмісту
Головна » Яблучний пиріг Тарт-татен

Яблучний пиріг Тарт-татен

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Яблучний пиріг Тарт-татен” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година
    У 1 порції: 390 ккал, 4 г білків,
    18 г жирів, 54 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 10 порцій:
    Для тесту:
    ❯ 225 г борошна
    ❯ 80 г цукрової пудри
    ❯ 125 г охолодженого вершкового масла
    ❯ 1 яєчний жовток
    Для начинки:
    ❯ 6 кисло-солодких яблук
    ❯ 1 ст. л. соку лимона
    ❯ 100 г цукру
    ❯ 80 г вершкового масла

    Покроковий процес приготування пирога Тарт-татен

    Крок 1

    Для тіста борошно змішати із цукровою пудрою. Вершкове масло нарізати кубиками, додати до борошняної суміші та розтерти до отримання крихітної маси. Додати жовток, 3 стіл. ложки холодної води та замісити тісто. Загорнути його у харчову плівку та покласти в холодильник на 1 год

    Крок 2

    Для начинки яблука очистити та вирізати серцевину з насінням. Розрізати кожне яблуко на 12 скибочок, збризкати їх
    соком лимона. Цукор нагрівати на сковороді до одержання карамелі. Покласти скибочки яблук, олію і готувати бл. 4 хв.

    Крок 3

    Нагріти духовку до 200 °. Скибочки яблук викласти у вистелену папером для випікання форму для пирога і полити карамеллю, що залишилася. Тісто розкотити в тонкий пласт і накрити їм начинку, краю підіткнути. Випікати 20 хв. Дати пирогу охолонути у формі (2 хв), потім перекинути на блюдо, видалити папір.

    ПОРАДА
    Перед тим як виймати готовий пиріг із форми, проколіть його в кількох місцях дерев’яною шпажкою і дайте охолонути. Перекиньте на блюдо так, щоб яблука виявилися зверху.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Яблучний пиріг Тарт-татен. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *