Рецепт “Яблучний торт з волоськими горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 290 ккал, 7 г білків,
11 г жирів, 39 г вуглеводів
Інгредієнти
На 12 порцій
Для коржа:
❯ 2 яйця
❯ 100 г цукру
❯ 80 г мелених волоських горіхів
❯ 50 г борошна
❯ 1/2 ч. л. розпушувача
❯ 1 ч. л. тертої цедри лимона
❯ 40 г вершкового масла
Для сирно-вершкового мусу:
❯ 400 мл молока
❯ 150 г цукру
❯ 1 пакетик порошку для пудингу зі вершковим смаком
❯ 1 пакетик прозорого желе для торта
❯ 250 г сиру
❯ 1 ч. л. ванільного цукру
Для яблучного мусу та прикраси:
❯ 600 г яблук
❯ сік 1 лимона
❯ 80 г цукру
❯ 1 ч. л. меленої кориці
❯ 30 г гранульованого желатину
❯ половинки очищених волоських горіхів
❯ палички кориці
Покроковий процес приготування яблучного торту
Крок 1
Для коржа яйця збити у пишну масу з цукром та 2 стіл. ложками води. Підмішати розтоплене та злегка охолоджене вершкове масло, горіхи, цедру, борошно і розпушувач.
Крок 2
Тісто викласти у змащену жиром і посипане борошном роз’ємну форму. Випікати у духовці 30 хв при 180 °.
Крок 3
Молоко налити в каструлю, всипати 100 г цукру, порошок для пудингу та желе. Помішуючи, довести до кипіння та варити 1 хв. Сир розтерти з 50 г цукру та ванільним цукром, по столовій ложці підмішати пудинг. Викласти масу на
корж і прибрати у холодильник.
Крок 4
М’якуш яблук нарізати тонкими часточками, змішати в каструлі із соком лимона, цукром, корицею та 250 мл води. Злегка варити на слабкому вогні.
Крок 5
Желатин замочити у 150 мл холодної води, дати набрякнути та розпустити на гарячій водяній бані. Яблука залити желатином, остудити. Викласти мус на торт. Прикрасити торт горіхами та паличками кориці. Дати мусу затвердіти у холодильнику.