Рецепт “Як приготувати Біг Мак вдома” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 1 бургер:
– Булочки для бургерів – 1 штука
– Салат латук — 2 листочки
– Цибуля – 1/4 головки
– Маринований огірок – 0,5 штуки
– М’ясний фарш – 100 грамів
– Сир – 1 шматочок
– Сіль, СМЧП – щіпка
– Рослинна олія – 1 ст. ложка
Соус:
– Майонез – 2 ст. ложки середніх
– Гірчиця – 0,5 ч. ложки
– Паприка — щіпка
– Цукор — щіпка
– Часник сухий — щіпка
– Лимонний сік – 1 ч. ложка
– Маринований огірок – 0,5 штуки
Покроковий процес приготування Біг Мак вдома
Крок 1
У 2 ст. майонезу додаємо пів чайної ложки гірчиці 1 ч. л. лимонного соку. Далі додаємо по щіпці паприки, цукру та сухого часнику. Все добре перемішуємо. Дрібно нарізаємо трохи маринованого огірка та додаємо в соус.
Крок 2
Нарізаємо салат латук або пекінську капусту. Дрібно нарізаємо 1/4 головки цибулі та відрізаємо 6 кільця маринованого огірка.
Крок 3
Солимо і перчимо фарш. Шматок фаршу кладемо на плівку та накриваємо плівкою. Формуємо котлету діаметром трохи більше булки.
Крок 4
На сильно розігріту сковороду наливаємо трохи олії. Нагріємо олію та обсмажуємо котлету на вогні вище за середній. Смажимо близько 90 секунд з кожного боку. Вимикаємо сковороду і на одну котлету кладемо шматочок сиру, щоб він трохи розплавився.
Крок 5
Розрізаємо булку на три частини та злегка обсмажуємо внутрішні частини. На булку кладемо ложку соусу, трохи цибулі, салат, огірочки та котлету з сиром, сиром вниз. Далі кладемо середину булки, соус, цибуля, салат, огірки, котлета та накриваємо булкою.