Рецепт “Як запекти свинячу грудинку” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
Інгредієнти розраховано на 3-ох людей
– Свинина зі шкірою (почеревина) 1кг
– 5 спецій (зірчастий аніс, фенхель, кориця, гвоздика, сичуанський перець) 2 ч.л.
– Сіль 1 ч.л.
– Цукор 2 ч.л.
– Перець чорний мелений 1 ч.л.
Для шкіри:
– Оцет білий (винний, яблучний) 1 ч.л.
– Сіль як захист для шкіри 200гр
Покроковий процес приготування запікання свинячої грудинки
Крок 1
М’ясо добре просушуємо паперовими рушниками. Робимо отвори у шкірці. Потім робимо прорізи в м’ясі вздовж і поперек приблизно половину товщини.
Крок 2
Змішуємо спеції та добре посипаємо м’ясо. Злегка втираємо спеції.
Крок 3
Складаємо фольгу у два шари і кладемо м’ясо шкірою угору. Повертаємо краї фольги трохи вище за висоту м’яса. Звертаємо шкірку оцтом, щоб її розм’якшити. Викладаємо шар солі 5-7 мм. Відправляємо м’ясо в розігріту духовку 200 градусів дві години.
Крок 4
Через дві години прибираємо сіль та очищаємо шкірку. Змащуємо шкіру соняшниковою олією. Готуємо ще 20-30 хвилин за 250 градусів.