Рецепт “Як засолити сало” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Грудинка 1,5 кг
– Сіль 150 гр
– Часник 6 зубків
– Чорний перець 2 ч. л.
– Лавровий лис т 4 шт
Покроковий процес приготування засоленого сала
Крок 1
Шкуру сала треба осмолити та зачистити. Нарізаємо часник часточками. Прорізаємо отвори у салі та вставляємо туди часник. По одному шматочку з кожного боку.
Крок 2
На дно каструлі насипаємо сіль і викладаємо грудинку. Потім зверху присипаємо сіллю і викладаємо грудинку. Зверху знову засипаємо сіллю і забираємо у прохолодне місце на добу.
Крок 3
Трохи розминаємо мелений перець і відправляємо у сіль. Кришимо лавровий лист і все перемішуємо. Шматочки сала добре вмочуємо в суміш і складаємо в посуд. Накриваємо кришкою та прибираємо у прохолодне місце на 3-4 дні.
Крок 4
Промиваємо сало під проточною водою і витираємо паперовим рушником. Завертаємо кожен шматочок у харчову плівку. Відправляємо сало в морозилку на 3-4 доби.