Перейти до вмісту
Головна » Як засолити сало

Як засолити сало

    Як засолити сало

    Рецепт “Як засолити сало” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    Грудинка 1,5 кг
    – Сіль 150 гр
    – Часник 6 зубків
    – Чорний перець 2 ч. л.
    – Лавровий лис т 4 шт

    Покроковий процес приготування засоленого сала
    Як засолити сало1

    Крок 1

    Шкуру сала треба осмолити та зачистити. Нарізаємо часник часточками. Прорізаємо отвори у салі та вставляємо туди часник. По одному шматочку з кожного боку.

    Як засолити сало2

    Крок 2

    На дно каструлі насипаємо сіль і викладаємо грудинку. Потім зверху присипаємо сіллю і викладаємо грудинку. Зверху знову засипаємо сіллю і забираємо у прохолодне місце на добу.

    Як засолити сало3

    Крок 3

    Трохи розминаємо мелений перець і відправляємо у сіль. Кришимо лавровий лист і все перемішуємо. Шматочки сала добре вмочуємо в суміш і складаємо в посуд. Накриваємо кришкою та прибираємо у прохолодне місце на 3-4 дні.

    Як засолити сало4

    Крок 4

    Промиваємо сало під проточною водою і витираємо паперовим рушником. Завертаємо кожен шматочок у харчову плівку. Відправляємо сало в морозилку на 3-4 доби.

    Сьогодні ми дізналися як засолити сало. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *