Рецепт “Закритий пиріг з цибулею та рибою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 8 порцій:
Для тесту:
❯ 200 г борошна
❯ 200 г вершкового масла
❯ 200 г сиру
❯ 1/2 ч. л. солі
Для начинки:
❯ 500 г філе горбуші
❯ 1 стебло цибулі порею
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ сік 1 лимона
❯ жир для змащування форми
❯ кунжут
❯ сіль
Покроковий процес приготування закритого пирігу
Крок 1
Борошно змішати із сіллю, просіяти на рубану олію і руками розтерти у дрібну крихту. Підмішати сир і вимісити гладке тісто. Тісто помістити у холодильник на 1 год.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Рибу нарізати шматочками та збризкати соком лимона. Цибулю ретельно промити,
обсушити, нарізати кружальцями та обсмажувати на олії 5 хв.
Крок 3
Тісто розділити на 2 рівні частини та кожну розкотити в пласт ок. 5мм. На змащений жиром лист викласти пласт тіста і розподілити по ньому рибу та цибулю. Накрити пластом, що залишився, і щільно защипати краї. Змастити тісто невеликою кількістю підсоленої води, посипати кунжутом і випікати 40-50 хв.