Рецепт “Запечений інжир з сиром та медом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
❯ 8 плодів інжиру
❯ 70 г вершкового сиру
❯ 70 г сиру з блакитною пліснявою
❯ 50 г рідкого меду
❯ 3 ст. л. лісових горіхів
❯ 3 ст. л. бальзамічного оцту
❯ 50 г вершкового масла
Покроковий процес приготування запеченого інжиру
Крок 1
Інжир вимити та обсушити, кожен плід надрізати хрестоподібно від верхівки до середини. Бальзамічний оцет у невеликому посуді на середньому вогні уварити на 1/3, зняти з вогню та остудити.
Крок 2
Два види сиру розтерти в однорідну масу. Масло охолодити та дрібно порубати. Духовку нагріти до 180 °. Форму для запікання змастити олією. Інжир наповнити сирною масою та поставити у форму. Полити інжир медом та запікати 12–15 хв.
Крок 3
Готовий інжир подати теплим, посипавши рубаними горіхами та поливаючи бальзамічним соусом. Страву доповнити салат зі свіжих овочів і зелені.