Перейти до вмісту
Головна » Запечений лящ із зеленою олією

Запечений лящ із зеленою олією

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Запечений лящ із зеленою олією” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 50 хвилин
    У 1 порції: 980 ккал, 67 г білків,
    6 г жирів, 41 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 2 випотрошених лящі (по 600 г)
    ❯ 2 гілочки розмарину
    ❯ 4 гілочки петрушки
    ❯ 100 г вершкового масла
    ❯ 2 ст. л. рубаних волоських горіхів
    ❯ 1 лайм
    ❯ 20 г тертого сиру
    Для гарніру:
    ❯ 800 г картоплі
    ❯ 80 мл оливкової олії
    ❯ 100 мл сухого білого вина
    ❯ кілька гілочок петрушки
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування запеченого ляща

    Крок 1

    Рибу вимити під проточною холодною водою. Міцно притримуючи тушку однієї рукою, очистити від луски. Відрізати ножицями плавці. Тушки ополоснути та обсушити паперовим рушником.

    Крок 2

    На шкірі з обох боків гострим ножем зробити кілька косих надрізів.

    Крок 3

    Зелень сполоснути, воду струсити, листочки обірвати з гілочок і порубати. Змішати з розм’якшеною олією, рубаними горіхами, сиром, тертою цедрою та соком лайма. Масло посолити та поперчити до смаку

    Крок 4

    Нагріти духовку до 180 °. У надрізи на шкірі втерти трохи зеленої олії, масло, що залишилося вкласти в черевце.
    Запікати лящів 25–30 хв

    Крок 5

    Картоплю вимити, очистити, нарізати половинками або четвертинками. Відварити в окропі до м’якості. Злити з картоплі води. Посипати його рубаною петрушкою, влити вино, посолити та поперчити до смаку. Поставити каструлю на середній вогонь і готувати ще 5 хв, доки алкоголь не випарується. Збризкати відварену картоплю оливковою олією і подати до запеченої риби

    Сьогодні ми дізналися як готується Запечений лящ із зеленою олією. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *