Перейти до вмісту
Головна » Запіканка з картоплі з грибами

Запіканка з картоплі з грибами

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Запіканка з картоплі з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 50 хвилин

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    – 1 кг картоплі
    – 600 г лисичок
    – 1 велика морква
    – 1 цибулина
    – 3 ст. л. рослинної олії
    – 20 г вершкового масла
    – 1/2 пучка петрушки
    – 150 г сиру
    – 250 мл вершків 20%-ної жирності
    – сіль
    – мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування запіканки з картоплі
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    В картоплю ретельно вимити щіткою, очистити та варити близько 10 хв у киплячій підсоленій воді. Потім воду злити, бульбам дати повністю охолонути та нарізати товстими кружальцями.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    Лисички перебрати, очистити, вимити та варити 10 хв. Відкинути на друшляк і дати стекти рідини. Моркву очистити, вимити та натерти на великій тертці. Цибулину очистити та дрібно нарізати.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    У сковороді розігріти олію, покласти цибуля з морквою і підрум’янити до золотистого кольору. Додати лисички, перемішати та смажити навколо 7 хв. Зняти з вогню та дати охолонути.

    Лазання з білими грибами4

    Крок 4

    Картоплю, нарізану кружальцями, викласти у форму, змащену вершковим маслом. Петрушку вимити, добре обсушити на паперовому рушнику, дрібно посікти та посипати картоплю.

    Лазання з білими грибами5

    Крок 5

    Зверху викласти лисички, смажені з цибулею та морквою, та розрівняти. Сир натерти на середній або крупній тертці, перемішати із вершками. Небагато посолити та поперчити до смаку.

    Лазання з білими грибами6

    Крок 6

    Сирно-вершкову суміш, що вийшла, розподілити по шару грибів з овочами та запікати при 180° близько 15 хв. Перед подачею на стіл запіканці дати трохи охолонути, потім розділити на порції.

    Сьогодні ми дізналися як готується Запіканка з картоплі з грибами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *