Рецепт “Запіканка з картоплі з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
– 1 кг картоплі
– 600 г лисичок
– 1 велика морква
– 1 цибулина
– 3 ст. л. рослинної олії
– 20 г вершкового масла
– 1/2 пучка петрушки
– 150 г сиру
– 250 мл вершків 20%-ної жирності
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування запіканки з картоплі
Крок 1
В картоплю ретельно вимити щіткою, очистити та варити близько 10 хв у киплячій підсоленій воді. Потім воду злити, бульбам дати повністю охолонути та нарізати товстими кружальцями.
Крок 2
Лисички перебрати, очистити, вимити та варити 10 хв. Відкинути на друшляк і дати стекти рідини. Моркву очистити, вимити та натерти на великій тертці. Цибулину очистити та дрібно нарізати.
Крок 3
У сковороді розігріти олію, покласти цибуля з морквою і підрум’янити до золотистого кольору. Додати лисички, перемішати та смажити навколо 7 хв. Зняти з вогню та дати охолонути.
Крок 4
Картоплю, нарізану кружальцями, викласти у форму, змащену вершковим маслом. Петрушку вимити, добре обсушити на паперовому рушнику, дрібно посікти та посипати картоплю.
Крок 5
Зверху викласти лисички, смажені з цибулею та морквою, та розрівняти. Сир натерти на середній або крупній тертці, перемішати із вершками. Небагато посолити та поперчити до смаку.
Крок 6
Сирно-вершкову суміш, що вийшла, розподілити по шару грибів з овочами та запікати при 180° близько 15 хв. Перед подачею на стіл запіканці дати трохи охолонути, потім розділити на порції.