Рецепт “Жюльєн з курячим філе” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 500 г курячого філе
❯ 300 г печериць
❯ 2 великі цибулини
❯ 200 г тертого сиру
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 300 мл вершків
❯ 30 г вершкового масла
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування жюльєну з курячим філе
Крок 1
Філе промити, обсушити та нарізати тонкими смужками. На сковороді на олії обсмажити м’ясо до золотистого кольору, злегка посолити та поперчити. Перекласти в інший посуд.
Крок 2
Цибулю очистити та нарізати товстими (ок. 5 мм) кільцями. Гриби почистити, промити, нарізати та обсмажувати на жирі, що залишився після приготування птиці, прибл. 5 хв. Додати цибулю і, помішуючи, обсмажити до прозорості. Повернути на сковороду м’ясо, перемішати, готувати 5 хв і зняти з вогню.
Крок 3
У сотейнику на вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору. Перемішуючи, влити вершки, посолити-поперчити до смаку і готувати на повільному вогні, поки маса не почне густіти. Закласти у сотейник курку з грибами та цибулею, перемішати та зняти з вогню.
Крок 4
Підготувати порційні форми та розкласти за ними приготовлену масу. Духовку нагріти до 180 °. Масу посипати тертим сиром та запікати жульєн у духовці 15–20 хв.
У багатьох стравах часник можна замінити свіжим, меленим або навіть маринованим імбиром. Гострота у смаку збережеться, але імбир, на відміну часнику, має ледве вловимий і дуже приємний запах, що освіжає.