Рецепт “Борщ козацький із фрикадельками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
Для фрикадельок:
❯ 250 г рубаного м’яса
❯ 1 цибулина
❯ 1 ст. л. смальцю
❯ 1 яйце
❯ 2 ст. л. борошна
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Для борщу:
❯ 2 буряки
❯ 1/2 качана капусти
❯ 4 бульби картоплі
❯ 2 помідори
❯ 2 цибулини
❯ 1 морква
❯ 2 корені петрушки
❯ 200 г консервованої квасолі
❯ 1–2 ст. л. томатної пасти
Покроковий процес приготування борщу із фрикадельками
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Цибулю очистити, посікти та перемішати з м’ясом. Додати смалець, борошно, яйце, посолити та поперчити. Сформувати із маси фрикадельки, обсмажити їх на киплячому маслі, перекласти у форму
та запікати 15 хв.
Крок 2
Приготувати борщ. Цибулю очистити та порубати. Очищений буряк і моркву нарізати соломкою, петрушку порубати. Обсмажувати овочі на олії 5 хв, влити прибл. 200 мл води та тушити під кришкою прибл. 15 хв. Помідори вимити, очистити від шкірки, порубати та закласти до буряків. Додати томатну пасту, сіль і перець на смак і тушкувати 10 хв.
Крок 3
Очищену картоплю нарізати шматочками, капусту нашаткувати. Овочі закласти у каструлю з киплячою водою (3 л) та варити 15 хв. Додати тушковані овочі та квасолю, довести до кипіння і варити 15 хв. Покласти фрикадельки, довести до кипіння та зняти з вогню. Дати настоятись під кришкою 20 хв.