Рецепт “Ботвинья з квасом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Холодний суп з огірків та протертої зелені шпинату та щавлю
Приготування: 35 хвилин
У 1 порції: 90 ккал, 15 г білків,
8 г жирів, 26 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 л хлібного квасу
❯ по 250 г щавлю та шпинату
❯ 1 пучок кропу
❯ 2 огірки
❯ 1 пучок зеленої цибулі
❯ 50 г свіжого кореня хрону
❯ 2 ч. л. цукру
❯ сіль
Покроковий процес приготування ботвиньї з квасом
Крок 1
Шпинат та щавель перебрати та ретельно вимити. Шпинат бланшувати в киплячій підсоленій воді 3 хв, потім відкинути на друшляк. Окремо припустити щавель у своєму соку в закритій каструлі.
Крок 2
Щавель та шпинат протерти разом через сито або пюрувати у блендері. Викласти зелене пюре в каструлю, додати цукор, посолити та розвести хлібним квасом
Крок 3
Зелену цибулю вимити, обсушити та нарізати кільцями. Огірки вимити, розрізати уздовж навпіл, потім нарізати тонкими півкулями (шкірку не очищати). Кріп обполоснути, обсушити, посікти та разом з цибулею та огірками додати до супу. Дати супу настоятися у холодильнику 2 год.
Крок 4
Перед подачею супу натерти хрін на дрібній тертці. Суп розлити порційними тарілками, додати тертий хрін і подати на стіл.