Рецепт “Чайний пиріг з полуничним конфітюром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 150 г борошна
❯ 30 г кукурудзяного крохмалю
❯ 1/2 пакетика розпушувача для тесту
❯ 1 яйце
❯ 1 ст. л. цукру + для посипання
❯ сіль
❯ 125 г вершкового масла
❯ 1 жовток
❯ жир для змащування форми
Для начинки:
❯ 400 г полуниці
❯ сік 1/2 лимона
❯ 100 г цукру
Покроковий процес приготування пиріга з конфітюром
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром. Борошно просіяти з крохмалем та розпушувачем, додати цукор і щіпку солі, вбити яйце, покласти розм’якшене масло. Руками вимісити гладке тісто та розктати його
тонкий пласт більше діаметра форми. Вислати підготовлену форму, зробивши борти.
Крок 2
Для начинки полуниці промити, перебрати, обсушити, плодоніжки видалити. У сотейнику присипати ягоди цукром та варити на повільному вогні. Ягоди довести до кипіння, зняти пінку та збризкати соком лимона до смаку. Варити 5-8 хв та зняти з вогню. Дати конфітюру охолонути та викласти його на тісто у формі.
Крок 3
Надлишок тіста по краях зрізати, обім’яти, повторно розкотити та нарізати тонкими довгими смужками. Смужки викласти на пиріг гратами, добре притискаючи краї. Залишки тіста фігурно нарізати та викласти по діаметру виробу. Жовток розговорити і змастити пиріг. Фігурний край присипати цукром. Випікати пиріг 30 хв.