Рецепт “Colomba pasquale” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: БЛИЗЬКО 28 ГОДИН
Інгредієнти
На 12 порцій:
❯ 500 г борошна
❯ 150 мл молока
❯ 5 г свіжих пекарських дріжджів
❯ 300 г цукру
❯ 6 жовтків
❯ 140 г вершкового масла
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ 125 г цукатів
❯ 100 г лісових горіхів
❯ 50 г мигдалю + цілий мигдаль для прикраси
❯ 5 білків
❯ 25 г картопляного крохмалю
❯ сіль
Покроковий процес приготування Colomba pasquale
Крок 1
Для опари дріжджі в мисці залити 125 мл теплого молока і перемішати зі 125 г борошна. Накрити миску тканинною серветкою і залишити підходити в місці без протягів на 8 годин має збільшитися в обсязі утричі.
Крок 2
В опару додати 95 мл теплої води (прибл. 37°), 65 г цукру і 3 жовтки, порціями підмішати 250 г борошна та половину розм’якшеної олії. Вимішувати до отримання гладкого еластичного тіста та залишити підходити у місці без протягів на 12 год.
Крок 3
Порціями вмісити в тісто борошно, що залишилося, і 80 г цукру, додати 25 мл молока зі щіпкою солі та ванільним
цукром, жовтки, що залишилися та олія. Вмісити в тісто цукати. Сформувати з тіста кулю, накрити її тканинною серветкою і дати підійти 1 год.
Крок 4
Викласти тісто у форму для випікання, заповнивши її наполовину, та дати підійти 2 год.
Крок 5
Приготувати глазур. Лісові горіхи, мигдаль, крохмаль і 150 г цукру подрібнити у міксері на порошок. Білки збити у міцну піну та акуратно перемішати з подрібненою масою. Викласти масу на виріб рівним шаром, зверху розподілити цілий мигдаль. Дати виробу підійти ще бл. 40 хв.
Крок 6
Духовку нагріти до 180 ° і випікати “голубку” прибл. 1 год. За бажанням прикрасити цукровою посипанням.