Перейти до вмісту
Головна » Цитрусовий кекс із ваніллю

Цитрусовий кекс із ваніллю

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Цитрусовий кекс із ваніллю” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    Для тесту:
    ❯ 4 яйця
    ❯ 220 г цукру
    ❯ 1 стручок ванілі
    ❯ 150 г борошна
    ❯ 1/2 пакетика розпушувача для тесту
    ❯ 100 г меленого мигдалю
    ❯ 150 г вершкового масла + для змащування форми
    ❯ терта цедра
    ❯ 1/2 лимона
    Для сиропу та подачі:
    ❯ 220 г цукру
    ❯ 250 мл апельсинового соку
    ❯ цедра 1 апельсина (скибочками)
    ❯ цукрова пудра

    Покроковий процес приготування цитрусового кекса

    Крок 1

    Для сиропу сік нагрівати із цедрою та цукром до повного розчинення цукру. Довести до кипіння та варити 5 хв. Сироп зняти з вогню і дати йому охолонути.

    Крок 2

    Масло розтопити на повільному вогню. У глибокій мисці яйця розбовтати та вискоблити в них стручок ванілі. Додати цукор та розтерти яйця до біла. Збивати, доки маса не збільшиться обсягом втричі.

    Крок 3

    Просіяти на яєчну масу борошно з розпушувачем, додати вершкове масло, мигдаль, цедру лимона та добре перемішати.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 160 °. Форму для випікання змастити олією та влити в неї тісто. Випікати виріб 45-50 хв. Готовий кекс вийняти з форми та гарячим полити апельсиновий сироп. Густо посипати кекс цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Цитрусовий кекс із ваніллю. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *