Рецепт “Долма бухарська” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 310 ккал, 19 г білків,
12 г жирів, 14 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 400 г рубаної баранини
❯ консервоване листя винограду
❯ 3 цибулини
❯ 50 г рису
❯ 1 л м’ясного бульйону або води
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 200 г нежирної сметани або мацоні
❯ рубана петрушка
❯ помідори для прикраси
Покроковий процес приготування долми
Крок 1
Рис ретельно промити та відварити до напівготовності. Цибулю очистити та порубати. З’єднати в мисці рубане м’ясо, рис і цибулю, посолити, поперчити та добре перемішати.
Крок 2
Виноградне листя розкласти на робочій поверхні глянсовою стороною вниз. На кожен лист помістити по 1 ч. л. начинки. Загорнути начинку у виноградне листя, щоб вийшли мініатюрні голубці.
Крок 3
Щільними рядами укласти голубці в каструлю з товстими стінками або казан, залити 1 л бульйону та тушкувати 35–40 хв до готовності.
Крок 4
Помідори вимити, обсушити та нарізати кружальцями. Готову долму викласти на тарілки по 6-8 штук на порцію, полити сметаною або мацоні, посипати рубаною зеленню і прикрасити скибочками помідорів.