Рецепт “Джем з обліпихи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
❯ 1 кг обліпихи
❯ 1 кг цукру
❯ сік 1 лимона
Покроковий процес приготування джема з обліпихи
Крок 1
Ягоди вимити, обсушити та в каструлі засипати цукром. На сильному вогні нагрівати, помішуючи, доки ягода не пустить сік.
Крок 2
Зменшити вогонь до середнього і варити джем 10-15 хв, поки усі ягоди не розваряться.
Крок 3
Дати масі повністю охолонути та протерти через сито. Протерту масу перелити в каструлю, на середньому вогні довести до кипіння і варити, помішуючи, 20-25 хв. Маса має уваритися на третину. Готовий джем закласти у банки.