Рецепт “Фуа-гра з курячої печінки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 300 г курячої печінки
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубки часнику
❯ рослинна олія
❯ 200 мл вершків
❯ 3 жовтки
❯ 3 ст. л. борошна
❯ 50 мл коньяку
❯ 100 г вершкового масла
❯ цедра 1/2 лимона
❯ 1 ч. л. рубаного чебрецю
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування фуа-гри
Крок 1
Цибулю та часник очистити та порубати. На олії обсмажувати цибулю та часник до прозорості. Влити коньяк, дати йому випаруватися.
Крок 2
Печінку промити та подрібнити за допомогою блендера. Додати цибулю і повторно подрібнити. Влити вершки та жовтки, додати борошно, посолити, поперчити та перемішати.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати ємність для виготовлення на водяній бані. Масу викласти у форму, встановити її у ємність і готувати 1 год.
Крок 4
Масло розтопити, додати цедру та чебрець. Залити олією паштет у формі. Дати паштету охолонути та помістити його в холодильник на 2-3 год.