Перейти до вмісту
Головна » Гарбузовий хумус по-лівански

Гарбузовий хумус по-лівански

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Гарбузовий хумус по-лівански” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 6-8 порцій:
    ❯ 500 г м’якоті мускатного гарбуза
    ❯ 4 ст. л. соку лимона
    ❯ 1 великий зубок часнику
    ❯ 2 ст. л. тахіні
    ❯ сіль
    ❯ мелений гострий перець
    ❯ рослинна олія
    Для подачі:
    ❯ рубана петрушка або кінза
    ❯ 2 ст. л. гарбузового насіння

    Покроковий процес приготування гарбузового хумусу по-лівански

    Крок 1

    Духовку нагріти до 220 °. Деко вистелити пергаментом.

    Крок 2

    М’якуш гарбуза нарізати великими скибочками, в мисці збризкати рослинною олією, злегка посолити, поперчити, викласти на лист в один шар і запікати до готовності: гарбуз повинна добре підрум’янитися. Готовий гарбуз остудити.

    Крок 3

    Часник очистити та стовкти у ступці. Запечений гарбуз перекласти в чашу блендера та подрібнити. Додати часник,
    тахіні, сік лимона, сіль та гострий перець на смак.

    Крок 4

    Влити трохи рослинної олії, довести масу до консистенції однорідного пюре. Якщо маса занадто густа, додати
    трохи води.

    Крок 5

    Гарбузове насіння для подачі обсмажити на сковороді без додавання жиру із щіпкою солі.

    Крок 6

    Готову закуску перекласти в посуд сервування. Страву посипати гарбузовим насінням, збризкати соком лимона і прикрасити рубаною зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гарбузовий хумус по-лівански. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *