Рецепт “Гарбузовий суп з креветками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хв.
У 1 порції: 230 ккал
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
– 2 апельсини
– 1 гарбуз (близько 1,5 кг)
– 1 цибулина
– 4 ст. л. оливкової олії
– 300 мл курячого бульйону
– 1 ч. л. порошку каррі
– 1/2 ч. л. куркуми
– 4 скибочки хліба для тостів
– 4 гілочки кропу
– 150 мл вершків 10% жирності
– 150 г креветок
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування гарбузового супу
Крок 1
Апельсин вимити, добре обсушити, потім розрізати навпіл і витиснути сік. Гарбуз очистити, м’якуш нарізати невеликими кубиками. Цибулю очистити, дрібно порубати та обсмажити на 2 ст. л. олії. Додати кубики гарбуза, перемішати та смажити навколо 10 хв, періодично помішуючи. Влити апельсиновий сік, бульйон, покласти каррі, куркуму та варити на маленькому вогні 20 хв.
Крок 2
З хліба зрізати кірку, м’якуш скришити. Зелень дрібно нарізати та перемішати з хлібом. Злегка підрум’янити все разом на маслі, що залишилося. Додати креветки та смажити, помішуючи, 5 хв.
Крок 3
Суп подрібнити блендером, додавши гарячі вершки. Посолити та поперчити до смаку. Суп розлити по тарілках, у середину кожної укласти смажені із хлібом креветки.