Рецепт “Гороховий суп з лисичками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 700 г лисичок
❯ 1 цибулина
❯ 1 морква
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 50 г вершкового масла
❯ 100 г замороженого зеленого горошку
❯ 2 лаврові листи
❯ 5 горошин запашного перцю
❯ 5 бульб картоплі
❯ 1/2 пучка петрушки (порубати)
❯ 150 мл жирних вершків
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування горохового супу
Крок 1
Лисички почистити, ретельно промити та перебрати. Підготовлені гриби залити у каструлі 1 л холодної води, довести до кипіння, варити 10 хв. Відварені гриби відкинути на друшляк. Трохи дрібних грибів відкласти для подачі, решту нарізати. Морква та цибулю очистити, цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці. Зелений горошок розморозити.
Крок 2
У каструлі з товстим дном на гарячій олії обсмажувати цибулю та моркву до прозорості цибулі. Картоплю очистити, вимити та нарізати скибочками. Закласти до цибулі з морквою картопля і, перемішуючи, обсмажувати на сильному вогні 5 хв. Додати гриби, зменшити вогонь до середнього та обсмажувати, часто перемішуючи, бл. 10 хв. Влити у каструлю 3 л води, зменшити вогонь до мінімуму та довести до кипіння.
Крок 3
Суп посолити, поперчити та варити під кришкою на повільному вогні до готовності картоплі. Закласти зелений горошок, додати лавровий лист і запашний перець та готувати 5 хв. Влити вершки та добре прогріти. Відкладені дрібні гриби обсмажити на сковороді на гарячому вершковому маслі. У кожну порцію додати трохи грибів та рубану зелень.