Рецепт “Гратен з капусти під соусом бешамель” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 1 качан цвітної капусти
❯ 1 качан брокколі
❯ 150 г тертого сиру
❯ 50 г борошна
❯ 50 г вершкового масла
❯ 500 мл молока
❯ жир для змащування форми
❯ мелений мускатний горіх
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування гратену під соусом бешамель
Крок 1
Духовку нагріти до 210 °. Форму для запікання змастити жиром. Обидва качана капусти промити, розібрати на суцвіття та варити в киплячій підсоленій воді 15 хв.
Крок 2
У невеликому сотейнику на повільному вогні розтопити вершкове масло, всипати в нього в один захід борошно
і, помішуючи, обсмажувати її до золотистого кольору. Влити в сотейник тонким струмком молоко і, помішуючи, готувати, поки соус не почне густіти. Соус зняти з вогню, трохи посолити, поперчити та приправити мускатним горіхом.
Крок 3
Відварену капусту відкинути на друшляк та дати воді стекти. Підготовлену капусту викласти у форму для запікання та посипати половиною тертого сиру. Влити на капусту соус та рівномірно посипати виріб сиром.
Крок 4
Запікати гратен 20 хв. Готовий гратен вийняти з духовки, дати йому охолонути 5-7 хв і помістити його під гарячий гриль духовки, щоб утворилася золотиста скоринка. Подати гарячим.