Перейти до вмісту
Головна » Гратен з капусти під соусом бешамель

Гратен з капусти під соусом бешамель

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Гратен з капусти під соусом бешамель” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ
    ❯ 1 качан цвітної капусти
    ❯ 1 качан брокколі
    ❯ 150 г тертого сиру
    ❯ 50 г борошна
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ 500 мл молока
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ мелений мускатний горіх
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування гратену під соусом бешамель

    Крок 1

    Духовку нагріти до 210 °. Форму для запікання змастити жиром. Обидва качана капусти промити, розібрати на суцвіття та варити в киплячій підсоленій воді 15 хв.

    Крок 2

    У невеликому сотейнику на повільному вогні розтопити вершкове масло, всипати в нього в один захід борошно
    і, помішуючи, обсмажувати її до золотистого кольору. Влити в сотейник тонким струмком молоко і, помішуючи, готувати, поки соус не почне густіти. Соус зняти з вогню, трохи посолити, поперчити та приправити мускатним горіхом.

    Крок 3

    Відварену капусту відкинути на друшляк та дати воді стекти. Підготовлену капусту викласти у форму для запікання та посипати половиною тертого сиру. Влити на капусту соус та рівномірно посипати виріб сиром.

    Крок 4

    Запікати гратен 20 хв. Готовий гратен вийняти з духовки, дати йому охолонути 5-7 хв і помістити його під гарячий гриль духовки, щоб утворилася золотиста скоринка. Подати гарячим.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гратен з капусти під соусом бешамель. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *