Рецепт “Гречані галети з яйцем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 340 ккал, 11 г білків,
25 г жирів, 16 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій
Для тесту:
❯ 180 г гречаного борошна
❯ 2 яйця
❯ 125 мл молока
❯ рослинна олія для смаження
Для подачі:
❯ 8 яєць
❯ листя салату айсберг або суміш салатів
❯ сіль
❯ свіжомелений перець
❯ винний оцет
❯ рубану зелену цибулю
Покроковий процес приготування гречаних галет
Крок 1
Приготувати тісто млинця. 2 яйця збивати міксером на низькій швидкості з молоком, всипаючи порціями борошно. Влити 250 мл води та збити, щоб не було грудочок. Дати тесту відстоятись 30 хв.
Крок 2
На сковороді нагріти 1 чайну. ложку олії. Набрати в ополоник прибл. 60 мл тіста, вилити його тонким шаром на сковороду і випікати млинець 1 хв. По центру вбити яйце і смажити на слабкому вогні прибл. 3 хв, поки жовток та білок не схопляться.
Крок 3
Підтягнути краї млинця до центру так, щоб вийшов конверт, і акуратно перекласти на порційну тарілку. Таким же чином на олії з тесту, що залишилося, і яєць порціями спекти галети. Яйця на галетах посолити та поперчити.
Крок 4
Листя салату (суміш салатів) вимити, перебрати та обсушити. У глибокій мисці збризкати зелень рослинною олією і
оцтом, посолити, поперчити та розкласти по тарілках. Посипати рубаною цибулею.