Рецепт “Грибний суп з локшиною” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
Для локшини:
– 500 г борошна
– 1 яйце
– 250 мл холодної води
– Сіль
Для супу:
– 500 г лісових грибів (за бажанням – свіжозаморожених)
– 1 стебло цибулі-порею
– 2 моркви
– 2 ст. л. рослинної олії
– Рубана зелень для подачі
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування грибного супу з локшиною
Крок 1
Для локшини борошно просіяти, додати щіпку солі, вбити яйце і, вливаючи воду, вимісити круте тісто. Загорнути тісто у харчову плівку та помістити в холодильник на 1 год. Духовку нагріти до 180 °. Охолоджене тісто тонко розкотити, нарізати широкою локшиною і викласти в один шар на вистелений пергаментом лист. Підсушувати локшину у вимкненій духовці прибл. 25 хв.
Крок 2
Гриби почистити, промити (свіжозаморожені розморозити) та нарізати. У каструлі залити гриби 2 л холодної води, довести до кипіння та варити 1 ч. Гриби перекласти в інший посуд, бульйон процідити у чисту каструлю. Цибулю почистити та промити, білу частину нарізати кружальцями, зелену — тонкою соломкою. Очищену моркву нарізати тонкими кружальцями.
Крок 3
На сковороді на гарячій олії обсмажувати цибулю та моркву до м’якості (5-7 хв). Бульйон довести до кипіння, закласти обсмажені овочі та локшину та варити 5 хв. Додати гриби, посолити та поперчити суп на повільному вогні довести до кипіння, варити 5 хв і зняти з вогню. Готовий суп розлити за порційними тарілками. Подати, посипавши рубаною зеленню.