Рецепт “Гуляш по-домашньому” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 45 хвилин
У 1 порції: 870 ккал, 53 г білків,
62 г жирів, 27 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 кг яловичини (лопатка, м’якуш задньої ноги)
❯ 1 кг цибулі
❯ 125 г топленого свинячого жиру
❯ 1,5 ст. л. томата-пасти
❯ 1 ст. л. меленої солодкої паприки
❯ 1,5 л яловичого бульйону або води
❯ 3 горошини запашного перцю
❯ 2 горошини чорного перцю
❯ 1 ч. л. меленого кмину
❯ 4 лаврові листи
❯ 1 ч. л. сушеного майорану
❯ сіль
Покроковий процес приготування гуляша
Крок 1
М’ясо вимити проточною водою, обсушити паперовим рушником і нарізати кубиками зі стороною прибл. 2-3 см. Цибулю очистити та порубати. У товстостінній каструлі (бажано чавунної) розтопити жир і обсмажувати цибулю на слабкому вогні до золотистого кольору.
Крок 2
Викласти до цибулі м’ясо і швидко обсмажити до рум’яної скоринки. Підмішати томатпасту, приправити паприкою і влити таку кількість гарячого бульйону чи води, щоб м’ясо було майже повністю вкрите рідиною.
Крок 3
Додати до м’яса майоран, лаврові листи та спеції (Кмин, чорний і запашний перці). Гасити м’ясо під кришкою на слабкому вогні прибл. 2 год до м’якості, іноді підливаючи бульйон. Готову страву посолити на смак.