Перейти до вмісту
Головна » Хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Хачапурі по-аджарськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6 ПОРЦІЙ
    Для тесту:
    ❯ 15 г вершкового масла
    ❯ 1 яйце
    ❯ 500 г борошна
    ❯ 2 ч. л. сухих пекарських дріжджів
    ❯ 1 ч. л. солі
    ❯ 1 ст. л. цукру
    ❯ 300 мл теплої води
    Для начинки:
    ❯ 400 г бринзи
    ❯ 100 г сулугуні
    ❯ 2-3 варені яйця
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ 4 сирі яйця
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування хачапурі

    Крок 1

    Для тіста борошно перемішати з дріжджами, додати цукор, сіль та вершкове масло. Вливаючи тонким струмком воду, вимішувати тісто, поки воно не почне відставати від рук. Накрити тісто тканинною серветкою та залишити підходити на 35 хв.

    Крок 2

    На посипаній мукою робочої поверхні тісто обім’яти, розділити на 4 рівні частини та з кожної сформувати овальні коржики з бортиками. Викласти коржики на вистелене пергаментом лист. Духовку нагріти до 180 °.

    Крок 3

    Для начиніть бринзу натерти, варені яйця очистити та дрібно порубати. Сир перемішати з яйцями, посолити та поперчити до смаку. Начинку викласти в поглиблення коржів. Бортики коржів змастити підсоленою водою та випікати 15-20 хв.

    Крок 4

    Сулугуні дрібно натерти. Вироби вийняти з духовки і вбити в кожен коржик 1 яйце, покласти трохи вершкового масла. Яйця посолити та випікати хачапурі ще ок. 5 хвилин: яйця повинні добре схопитися.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Хачапурі по-аджарськи. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *