Рецепт “Хачапурі по-аджарськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ
Для тесту:
❯ 15 г вершкового масла
❯ 1 яйце
❯ 500 г борошна
❯ 2 ч. л. сухих пекарських дріжджів
❯ 1 ч. л. солі
❯ 1 ст. л. цукру
❯ 300 мл теплої води
Для начинки:
❯ 400 г бринзи
❯ 100 г сулугуні
❯ 2-3 варені яйця
❯ 50 г вершкового масла
❯ 4 сирі яйця
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування хачапурі
Крок 1
Для тіста борошно перемішати з дріжджами, додати цукор, сіль та вершкове масло. Вливаючи тонким струмком воду, вимішувати тісто, поки воно не почне відставати від рук. Накрити тісто тканинною серветкою та залишити підходити на 35 хв.
Крок 2
На посипаній мукою робочої поверхні тісто обім’яти, розділити на 4 рівні частини та з кожної сформувати овальні коржики з бортиками. Викласти коржики на вистелене пергаментом лист. Духовку нагріти до 180 °.
Крок 3
Для начиніть бринзу натерти, варені яйця очистити та дрібно порубати. Сир перемішати з яйцями, посолити та поперчити до смаку. Начинку викласти в поглиблення коржів. Бортики коржів змастити підсоленою водою та випікати 15-20 хв.
Крок 4
Сулугуні дрібно натерти. Вироби вийняти з духовки і вбити в кожен коржик 1 яйце, покласти трохи вершкового масла. Яйця посолити та випікати хачапурі ще ок. 5 хвилин: яйця повинні добре схопитися.