Рецепт “Хашлама” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Баранина 3,3 кг
– Картопля близько 1кг
– Часник 2 головки
– Помідори
– Болгарський перець
– Петрушка
– Баклажани
– Цибуля
– Гострий перець Чилі
– Хмелі Сунелі
– Сіль
– Чорний мелений перець
– Пиво 1 л
Покроковий процес приготування хашлами у казані на багатті
Крок 1
Маринуємо м’ясо, додавши сіль, чорний мелений перець і 1,5 ч. ложки хмелі-сунелі. Залишаємо хвилин на 30.
Крок 2
Нарізаємо на великі шматки баклажани, болгарський перець, помідори. Дрібно шаткуємо петрушку і гострий перець, цибуля півкільцями.
Крок 3
Викладаємо шарами м’ясо, цибулю, м’ясо, баклажани (присолюємо, перчимо і хмелі-сунелі), болгарський перець, помідори (сіль, чорний перець та хмелі-сунелі), викладаємо цілу картоплю, гострий перець, петрушка та заливаємо пивом.
Крок 4
Закриваємо кришкою і даємо закипіти, потім робимо вогонь на нижче середнього і томимо 2 години. Після години приготування додати часник цілими зубчиками і томимо ще 1-1,5 години.