Рецепт “Холодний ягідний суп” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Освіжаючий вітамінний десерт для маленьких та дорослих
Приготування: 2 години 50 хвилин
У 1 порції: 770 ккал, 16 г білків,
37 г жирів, 96 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції
Для супу:
❯ 500 г ягід асорті (наприклад, малина та ожина)
❯ 4 ст. л цукрової пудри
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ 200 г вершкового йогурту
❯ 200 мл вершків жирністю 33%
Для вафель:
❯ 150 г борошна
❯ 1/2 ч. л. розпушувача
❯ сіль
❯ 35 г цукру
❯ 50 г вершкового масла
❯ 1 яйце
❯ 250 мл молока
Покроковий процес приготування ягідного супу
Крок 1
Для вафель вершкове масло розм’якшити за кімнатної температури. Борошно просіяти з розпушувачем у глибоку миску, додати цукор та дрібку солі. До сухих інгредієнтів додати масло, яйце, молоко і ретельно перемішувати до отримання однорідного гладкого тіста. Миску накрити харчовою плівкою та дати тесту відстоятись 2 год у прохолодному місці. Порційно вливаючи тісто у форми вафельниці, спекти вафлі. Готовим вафлям дати охолонути.
Крок 2
Ягоди перебрати, вимити та ретельно обсушити (плодоніжки видалити). Трохи ягід відкласти для прикраси, решту розім’яти за допомогою вилки та протерти через сито середньої густоти. Ягідну масу, що вийшла, розтерти з цукровою пудрою і ванільним цукром. Дати ягідному пюре настоятися при кімнатній температурі 10-15 хв.
Крок 3
Постійно помішуючи, в миску з ягідним пюре поступово влити йогурт, вершки та 100 мл води. Ретельно перемішати. Готовий ягідний суп розлити по порційних піалах і прикрасити рештою