Рецепт “Імбирне печиво з патокою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 220 ккал, 3 г білків,
13 г жирів, 22 г вуглеводів
Інгредієнти
На 20 шт.
❯ 250 г розм’якшеного вершкового масла
❯ 1 склянка цукру
❯ 2 яйця
❯ 1/2 склянки темної патоки
❯ 4 склянки борошна
❯ 4 ч. л. меленого імбиру
❯ 2 ч. л. соди
❯ 1 ч. л. меленої кориці
❯ дрібка солі
❯ 1/2 склянки рубаних волоських горіхів
Покроковий процес приготування імбирного печива
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °. Розтерти з цукром вершкове масло. По одному вбити яйця, щоразу ретельно перемішуючи. Влити патоку та ще раз перемішати до однорідної консистенції. Борошно просіяти та змішати з імбиром, корицею, содою, сіллю та горіхами. Підсипаючи порціями до яєчно-олійної маси, замісити м’яке тісто.
Крок 2
Сформувати з тіста кульки величиною з волоський горіх. Викласти їх на вистелений папером для випікання лист на невеликій відстані друг від друга та випікати 15 хв.
Темна патока (меляса) – в’язка сиропоподібна рідина бурого кольору, побічний продукт переробки цукрової тростини на цукор. Надасть випічці карамельну нотку