Рецепт “Каннеллоні з рикотою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
❯ 12 каннелоні
❯ 500 г шпинату
❯ 250 г рикоти
❯ 1 зубок часнику
❯ 50 г пармезану
❯ 1 цибулина
❯ рослинна олія
❯ 50 г тертого сиру
Для соусу бешамель:
❯ 50 г вершкового масла
❯ 30 г борошна
❯ 500 мл молока
❯ мелений мускатний горіх
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування каннеллоні з рикотою
Крок 1
Шпинат промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати. Цибулю та часник очистити, дрібно нарізати та обсмажувати на сковороді на невеликій кількості рослинної олії до прозорості.
Крок 2
Закласти на сковороду шпинат і готувати, доки листя не опадуть. Шпинат перекласти в інший посуд, трохи віджати та дати йому охолонути. Охолоджений шпинат розім’яти з рикотою і пармезаном. Масу посолити та поперчити до смаку.
Крок 3
Для соусу в невеликому сотейнику на гарячому вершковому олії обсмажити борошно до золотистого кольору. Тонким цівком, постійно помішуючи віночком, влити молоко і готувати, не припиняючи перемішувати, поки маса не почне густіти.
Крок 4
Соус приправити сіллю, перцем та щіпкою мускатного горіха і зняти з вогню. Дати соусу охолонути при кімнатній
температурі.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання і влити в неї близько половини соусу, що остигнув.
Крок 6
Каннеллоні наповнити шпинатом з рикотою, не надто забиваючи вироби начинкою, і викласти їх у форму з соусом.Влити у форму соус, що залишився, і запікати вироби 30 хв.
Крок 7
Посипати каннелоні тертим сиром і запікати, поки повністю не розплавиться. Каннеллоні подати гарячими.