Перейти до вмісту
Головна » Картопляна запіканка з оливками

Картопляна запіканка з оливками

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Картопляна запіканка з оливками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 30 хвилин
    У 1 порції: 750 ккал, 18г білків,
    59 г жирів, 38 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 700 г картоплі, що розварюється.
    ❯ сіль
    ❯ 5 ст. л. + 100 мл молока
    ❯ 1 ст. л. розм’якшеного вершкового масла
    ❯ 130 мл оливкової олії
    ❯ 2 ч. л. листя чебрецю
    ❯ 80 г бекону
    ❯ 100 г оливок без кісточок
    ❯ 150 г гострої сирокопченої ковбаси
    ❯ 1 цибулина
    ❯ мелений чорний перець
    ❯ 60 г тертого сиру

    Покроковий процес приготування картопляної запіканки

    Крок 1

    Картоплю вимити та очистити. 200 г нарізати тонкими кружками та відкласти. Картоплю, що залишилася, нарізати кубиками та відварити в киплячій підсоленої води до м’якості. Воду злити, відварену картоплю розім’яти в пюре, додавши 5 стіл. ложок молока та 1 стіл. ложку вершкового масла. Пюре посолити, влити по 100 мл молока та оливкової олії, добре збити. Підмішати чебрець

    Крок 2

    Нагріти духовку до 180 °. Глибоку жароміцну форму або сотейник змастити оливковою олією, що залишилася. Цибулю очистити та нарізати кільцями. Бекон нарізати скибочками та поперемінно з кільцями цибулі, кухлями картоплі та ковбаси шарами викласти в посуд для запікання. Залити продукти рідкою сумішшю, поперчити, посипати тертим сиром та запікати 35-40 хв.

    Сьогодні ми дізналися як готується Картопляна запіканка з оливками. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *