Рецепт “Картопляна запіканка з шинкою та броколі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
У 1 порції: 490 ккал, 25 г білків,
24 г жирів, 46 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г картоплі
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 1/2 цибулини
❯ 2 зубчики часнику
❯ 250 мл вершків
❯ 500 г броколі
❯ 100 г сиров’яленої шинки
❯ 100 г тертого сиру
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування картопляної запіканки
Крок 1
Картоплю вимити, очистити та нарізати тонкими скибочками. Цибуля, часник очистити та порубати. У сковороді з товстим дном нагріти олію та обсмажувати на ньому цибуля до напівпрозорості. Додати часник, злегка обсмажити. Влити вершки, покласти картопля, посолити, поперчити та готувати на помірному вогні до готовності картоплі. Нагріти духовку до 170 °.
Крок 2
Броколі вимити, обсушити та розділити на суцвіття. Броколі бланшувати 5-8 хв у киплячій підсоленій воді, відкинути на друшляк і обдати холодною водою зберегти колір. Картоплю з соусом викласти у вистелену папером для випікання форму та запікати 35 хв.
Крок 3
Рівномірно викласти на картоплю шинку, броколі та посипати сиром. Запікати ще 15 хв.