Рецепт “Картопляні кнедлі з рубаним м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 год.
У 1 порції: 350 ккал
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
– 800 г картоплі
– 100 г борошна
– 2 яєчні жовтки
– 200 г рубаної яловичини
– 2 ст. л. рослинної олії
– по 2 гілочки материнки та чебрецю
– 150 г вершкового масла
– 150 г сметани
– 200 г помідорів
– 4 гілочки базиліка
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування картопляних кнедлів
Крок 1
Картоплю вимити, очистити та варити 10 хв. Воду злити, кожну бульбу нарізати кружальцями. Часник очистити та дрібно нарізати. Цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями
Крок 2
Перець вимити, обсушити, видалити плодоніжку з насінням, м’якуш нарізати смужками. У сковороді розігріти 2 стіл. ложки оливкової олії та смажити по черги цибуля і перець (червоний і жовтий окремо) по 5 хв. Викласти на тарілки.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Вогнетривку скляну форму для запікання змастити 1 ст. л. оливкової олії та викласти половину картоплі. Посипати дрібкою кориці, посолити та поперчити. Потім викласти шар цибулі, жовтий перець, знову картопля і посипати корицею, що залишилася. Кмин подрібнити і посипати картоплю. Викласти шар червоного перцю.
Крок 4
Яйця збити з вершками, додати вино та оливкову олію, що залишилася. сумішшю, що вийшла, полити картопля, зверху посипати тертим сиром та запікати 30 хв. Перед подачею на стіл готову страву прикрасити листочками базиліка.