Перейти до вмісту
Головна » Картопляний гратен з рибою

Картопляний гратен з рибою

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Картопляний гратен з рибою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 кг картоплі
    ❯ 1 яйце
    ❯ 200 мл вершків
    ❯ 1/3 ч. л. коріандру
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 700 г філе білої чи червоної риби
    ❯ 1/2 пучка кропу
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 ст. л. борошна
    ❯ 150 г тертого сиру
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування гратену з рибою

    Крок 1

    Картоплю очистити, вимити, нарізати та варити у киплячій підсоленій воді до готовності. Надлишок води злити, картоплю розім’яти в пюре, додавши яйце та 100 мл вершків. Пюре приправити коріандром.

    Крок 2

    Рибу нарізати великими шматками. Кріп промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати.

    Крок 3

    Цибулю очистити та дрібно нарізати. У формі для запікання на гарячій олії обсмажувати цибуля до прозорості. Присипати цибулю борошном, влити вершки та, помішуючи, довести до кипіння. Викласти у форму рибу, прогрівати прибл. 5 хв і зняти з вогню.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Рибу у формі посипати кропом і накрити рівним шаром картопляного пюре. Посипати виріб сиром та запікати 20–25 хв.

    СОУС ДО КАРТОПЛІ
    У сотейнику на 25 г вершкового масла обсмажити 25 г борошна. Помішуючи, влити тонким струмком 300 мл молока та додати 100 г тертого сиру. Готувати, перемішуючи, поки соус не почне густіти. Посолити та поперчити до смаку.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Картопляний гратен з рибою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *