Рецепт “Картопляний гратен з рибою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 кг картоплі
❯ 1 яйце
❯ 200 мл вершків
❯ 1/3 ч. л. коріандру
❯ 1 цибулина
❯ 700 г філе білої чи червоної риби
❯ 1/2 пучка кропу
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 150 г тертого сиру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування гратену з рибою
Крок 1
Картоплю очистити, вимити, нарізати та варити у киплячій підсоленій воді до готовності. Надлишок води злити, картоплю розім’яти в пюре, додавши яйце та 100 мл вершків. Пюре приправити коріандром.
Крок 2
Рибу нарізати великими шматками. Кріп промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати.
Крок 3
Цибулю очистити та дрібно нарізати. У формі для запікання на гарячій олії обсмажувати цибуля до прозорості. Присипати цибулю борошном, влити вершки та, помішуючи, довести до кипіння. Викласти у форму рибу, прогрівати прибл. 5 хв і зняти з вогню.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Рибу у формі посипати кропом і накрити рівним шаром картопляного пюре. Посипати виріб сиром та запікати 20–25 хв.
СОУС ДО КАРТОПЛІ
У сотейнику на 25 г вершкового масла обсмажити 25 г борошна. Помішуючи, влити тонким струмком 300 мл молока та додати 100 г тертого сиру. Готувати, перемішуючи, поки соус не почне густіти. Посолити та поперчити до смаку.