Рецепт “Картопляний салат з бакаляу” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 30 хвилин
Інгредієнти
– 400 г тріски бакаляу
– 200 г оливок
– 6 бульб картоплі
– 1 цибулина шалот
– 2 яйця
– 4 гілочки петрушки
Для соусу:
– Рослинна олія
– Сік лимона чи винний оцет
– Перець
Покроковий процес приготування картопляного салату з бакаляу
Крок 1
Рибу залити холодною водою і вимочувати в холодильнику 48 год, регулярно змінюючи воду.
Крок 2
Рибу вимити, обсушити та варити у киплячій воді прибл. 7 хв. Рибу перекласти в інший посуд і виделкою розібрати на шматочки.
Крок 3
Картоплю вимити та відварити до готовності, воду злити, картоплю остудити, очистити та нарізати тонкими брусками. Яйця зварити круто, очистити та натерти на великій тертці. Оливки крупно порубати. Цибулину очистити та нарізати дрібними кубиками. Петрушку промити, перебрати та обсушити, 1–2 гілочки дуже дрібно посікти, з решти обірвати листочки.
Крок 4
Для соусу 2-3 ст. л. олії перемішати з 1/2 ст. л. соку лимона та злегка збити.
Крок 5
У мисці з’єднати картопля, цибулю, рибу, оливки, яйця та рубану петрушку, поперчити, полити соусом та акуратно перемішати.
Крок 6
Підготувати порційні тарілки. Кондитерське кільце змастити всередині невеликою кількістю рослинної олії. Встановити кільце на тарілку і викласти салат, злегка утрамбовуючи, потім кільце зняти. Також викласти салат на інші тарілки.