Рецепт “Картопляний салат з йогуртовим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 25 хвилин
Інгредієнти
– 200 г філе оселедця
– 3 бульби картоплі
– 1 цибулина
– 1 ст. л. винного оцту
– 2 мариновані огірки
– Рослинна олія
– Декілька гілочок петрушки для прикраси
Для соусу:
– 2 ст. л. рослинної олії
– 1 ст. л. соку лимона
– 100 г натурального йогурту
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування картопляного салату соусом
Крок 1
Цибулину очистити, нарізати дрібними кубиками та в невеликій чашці залити винним оцтом та 1 ст. л. окропу. Дати цибулі настоятися прибл. 10 хв. Цибулю відкинути на сито.
Крок 2
Картоплю вимити, обсушити, часто наколоти вилкою. Помістити картопля в поліетиленовий пакет. Зробити у пакеті часті проколи та запікати картоплю в мікрохвильовій печі на максимальній потужності прибл. 10 хв. Картоплю остудити, очистити та нарізати кубиками.
Крок 3
Рибу нарізати невеликими кубиками. Також нарізати мариновані огірки. Підготовлені продукти у мисці перемішати з картоплею та цибулею.
Крок 4
Для соусу йогурт перемішати з олією та соком лимона та добре збити. Додати сіль та перець на смак.
Крок 5
Салат в мисці збризкати рослинною олією, посолити, поперчити та перемішати. Підготувати порційні креманки та на дно кожної покласти 1-2 ложки соусу. Розкласти по креманках салат. Залишився соус викласти на салат за допомогою кондитерський мішок. Прикрасити салат гілочками петрушки.