Перейти до вмісту
Головна » Кавовий крем-брюле

Кавовий крем-брюле

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Кавовий крем-брюле” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 30 хвилин
    У 1 порції: 390 ккал, 7 г білків,
    11 г жирів, 39 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 50 г кавових зерен
    ❯ 200 мл молока
    ❯ 250 мл жирних вершків
    ❯ 1 пакетик ванільного цукру
    ❯ 6 яєчних жовтків
    ❯ 2 ч. л. цукру
    ❯ 100 мл молочного лікеру на смак
    Для подачі та прикраси:
    ❯ коричневий цукор
    ❯ мелена кориця
    ❯ кілька кавових зерен

    Покроковий процес приготування крем-брюле

    Крок 1

    Кавові зерна перемолоти. У невеликій каструлі молоко з’єднати з вершками та ванільним цукром, довести до кипіння і зняти з вогню. У молочну суміш всипати мелені кавові зерна, накрити каструлю кришкою і дати настоятися за кімнатної температури 20 хв.

    Крок 2

    Дно глибокої форми для запікання вистелити тканинною серветкою, встановити у форму 4 жароміцні порційні креманки.

    Крок 3

    Настояну на каву молочну суміш процідити. В окремому посуді жовтки розтерти з цукром добіла. Помішуючи, тонким цівком влити проціджену молочну суміш з кавою. Невеликими порціями, помішуючи, влити лікер і розподілити масу порційними креманками.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 120 °. Форму для запікання наповнити гарячою водою так, щоб креманки були занурені у воду наполовину. Помістити форму в духовку та готувати крем-брюле 45 хв.

    Крок 5

    Готовому крему дати повністю охолонути при кімнатній температурі. Перед подачею посипати коричневим цукром та меленою корицею, прикрасити кавовими зернами.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Кавовий крем-брюле. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *