Рецепт “Кавовий крем-брюле” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 390 ккал, 7 г білків,
11 г жирів, 39 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 50 г кавових зерен
❯ 200 мл молока
❯ 250 мл жирних вершків
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ 6 яєчних жовтків
❯ 2 ч. л. цукру
❯ 100 мл молочного лікеру на смак
Для подачі та прикраси:
❯ коричневий цукор
❯ мелена кориця
❯ кілька кавових зерен
Покроковий процес приготування крем-брюле
Крок 1
Кавові зерна перемолоти. У невеликій каструлі молоко з’єднати з вершками та ванільним цукром, довести до кипіння і зняти з вогню. У молочну суміш всипати мелені кавові зерна, накрити каструлю кришкою і дати настоятися за кімнатної температури 20 хв.
Крок 2
Дно глибокої форми для запікання вистелити тканинною серветкою, встановити у форму 4 жароміцні порційні креманки.
Крок 3
Настояну на каву молочну суміш процідити. В окремому посуді жовтки розтерти з цукром добіла. Помішуючи, тонким цівком влити проціджену молочну суміш з кавою. Невеликими порціями, помішуючи, влити лікер і розподілити масу порційними креманками.
Крок 4
Духовку нагріти до 120 °. Форму для запікання наповнити гарячою водою так, щоб креманки були занурені у воду наполовину. Помістити форму в духовку та готувати крем-брюле 45 хв.
Крок 5
Готовому крему дати повністю охолонути при кімнатній температурі. Перед подачею посипати коричневим цукром та меленою корицею, прикрасити кавовими зернами.