Перейти до вмісту
Головна » Кекс із прянощами

Кекс із прянощами

    Кекс із прянощами

    Рецепт “Кекс із прянощами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    8 порцій, 1 година 30 хвилин

    Інгредієнти

    – По 50 г кураги, родзинок, чорносливу та фініків
    – 2 ст. л. рому чи коньяку
    – 200 г вершкового масла
    – 150 г коричневого цукру
    – 3 яйця
    – 250 г борошна + 2 ст. л.
    – 1/2 пакетика розпушувача для тесту
    – Мелена кориця
    – Мускатний горіх
    – Мелена гвоздика
    – 50 г меленого мигдалю
    – Цукрова пудра для подачі
    – Сіль

    Покроковий процес приготування кексу із прянощами

    Крок 1

    Сухофрукти промити та на 10 хв залити киплячою водою. Воду злити, сухофрукти перекласти в інший посуд і залити ромом (коньяком) на 30 хв.

    Крок 2

    Масло розм’якшити при кімнатній температурі та збити в пишну масу з цукром. Не припиняючи збивати, ввести по одному яйця та порціями підмішати борошно з розпушувачем, мигдалем, прянощами та щіпкою солі.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180°. Рідина із сухофруктів злити. Сухофрукти присипати 2 ст. л. борошна і підмішати в тісто. Викласти тісто у вистелену пергаментом форму та випікати виріб 1 год. перевірити за допомогою дерев’яної шпажки.

    Крок 4

    Готовий кекс дати повністю охолонути у формі та перекласти його на блюдо сервування. Кекс густо посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Кекс із прянощами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *