Перейти до вмісту
Головна » Клафуті з полуницею та яблуком

Клафуті з полуницею та яблуком

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Клафуті з полуницею та яблуком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 400 г полуниці
    ❯ 1 невелике кисло-солодке яблуко
    ❯ сік 1/2 лимона
    ❯ 60 г кукурудзяного крохмалю
    ❯ 125 г дрібнокристалічного цукру
    ❯ 250 мл молока
    ❯ 200 г сметани
    ❯ 1 пакетик ванільного цукру
    ❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
    ❯ 2 яйця
    ❯ 2 жовтки
    ❯ сіль
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ цукрова пудра для посипання
    ❯ за 1 ст. л. крупнорублених зелених фісташок та пелюсток мигдалю (за бажанням)

    Покроковий процес приготування клафуті з полуницею

    Крок 1

    Перемішати цукор та ванільний цукор, додати крохмаль та розпушувач для тесту.

    Крок 2

    Яйця та жовтки розтерти з приготовленою сумішшю до біла і добре збити. Збиваючи, підмішувати порціями сметану і вливати тонким струмком молоко. Перемішати до одержання пишного однорідного тіста.

    Крок 3

    Полуницю промити та обсушити, плодоніжки видалити, великі ягоди нарізати половинками або четвертинками. Небагато ягід відкласти. Яблуко вимити, обсушити та нарізати тонкими скибочками.

    Крок 4

    Підготовлені ягоди та фрукти перемішати та збризкати соком лимона.

    Крок 5

    Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром і викласти в неї рівним шаром фруктово-ягідну суміш.

    Крок 6

    У форму на ягоди вилити тісто, зверху укласти відкладені ягоди.

    Крок 7

    Випікати виріб прибл. 30 хв. Перед подачею нарізати клафуті порційними шматочками. За бажанням посипати цукровою пудрою, рубаними фісташками та мигдалем.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Клафуті з полуницею та яблуком. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *