Рецепт “Клафуті з полуницею та яблуком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 400 г полуниці
❯ 1 невелике кисло-солодке яблуко
❯ сік 1/2 лимона
❯ 60 г кукурудзяного крохмалю
❯ 125 г дрібнокристалічного цукру
❯ 250 мл молока
❯ 200 г сметани
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
❯ 2 яйця
❯ 2 жовтки
❯ сіль
❯ жир для змащування форми
❯ цукрова пудра для посипання
❯ за 1 ст. л. крупнорублених зелених фісташок та пелюсток мигдалю (за бажанням)
Покроковий процес приготування клафуті з полуницею
Крок 1
Перемішати цукор та ванільний цукор, додати крохмаль та розпушувач для тесту.
Крок 2
Яйця та жовтки розтерти з приготовленою сумішшю до біла і добре збити. Збиваючи, підмішувати порціями сметану і вливати тонким струмком молоко. Перемішати до одержання пишного однорідного тіста.
Крок 3
Полуницю промити та обсушити, плодоніжки видалити, великі ягоди нарізати половинками або четвертинками. Небагато ягід відкласти. Яблуко вимити, обсушити та нарізати тонкими скибочками.
Крок 4
Підготовлені ягоди та фрукти перемішати та збризкати соком лимона.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром і викласти в неї рівним шаром фруктово-ягідну суміш.
Крок 6
У форму на ягоди вилити тісто, зверху укласти відкладені ягоди.
Крок 7
Випікати виріб прибл. 30 хв. Перед подачею нарізати клафуті порційними шматочками. За бажанням посипати цукровою пудрою, рубаними фісташками та мигдалем.