Рецепт “Копчений ошийок з цибулею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 45 хвилин
У 1 порції: 970 ккал, 36 г білків,
89 г жирів, 9 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г копченого свинячого ошийка
❯ 2 лаврові листи
❯ 4 горошини запашного перцю
❯ 6 горошин чорного перцю
❯ 4 гілочки чебрецю
❯ 2 ст. л. свинячого жиру або топленого вершкового масла
❯ 2 цибулини
❯ 2 ст. л. цукру
❯ 1–2 ч. л. яблучного оцту
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування копченого ошийку
Крок 1
Ошийок вимити, залити холодною водою, додати чебрець та прянощі, довести до кипіння та варити (без додавання солі) 1 год 30 хв. на слабкому вогні.
Крок 2
Цибулю очистити та нарізати тонкими кільцями. Нагріти на сковороді жир і, помішуючи, обсмажити на ньому цибулю до прозорості.
Крок 3
Цибулю присипати цукром і обсмажувати, помішуючи, поки цукор не почне карамелізуватися. Додати яблучний
оцет, приправити сіллю та меленим чорним перцем і акуратно перемішати.
Крок 4
Ошийок нарізати скибочками та подати на стіл з карамелізованим цибулею. В якості гарніру запропонувати горохове, чечевичне, квасоляне або картопляне пюре.