Рецепт “Котлети картопляні із зеленою цибулею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 500 г картоплі
❯ 1 пучок зеленої цибулі
❯ 2 яйця
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 100 г вершків
❯ 4 ст. л. панірувальних сухарів
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
❯ рубана зелень кропу (за бажанням)
Покроковий процес приготування котлет картопляних
Крок 1
У каструлі довести до кипіння достатня кількість води, додати сіль. Закласти в киплячу воду очищену картоплю та відварити до готовності. В окремій посуд нагріти вершки.
Крок 2
З відвареної картоплі воду злити. Вливаючи гарячі вершки, пюрувати картоплю і дати йому трохи охолонути, вбити 1 яйце, додати борошно і перемішати. Пюре посолити та поперчити до смаку. Цибулю очистити, промити, перебрати, обсушити, посікти та підмішати в пюре.
Крок 3
З картопляної маси сформувати котлети. Яйце, що залишилося розбовтати і вмочити в нього вироби, обваляти їх у панірувальних сухарях і поставити в холодильник на 10-15 хв. Котлети обсмажувати на гарячій рослинній олії до
золотистого кольору з обох боків.