Рецепт “Крем-суп із пастернаку” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 10 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г кореневого пастернаку
❯ 50 г вершкового масла
❯ 300 мл молока
❯ 200 мл вершків
❯ 12 тонких скибочок сала з Колонати
❯ 6 гуртків гострої чорізо
❯ 50 г тертого сиру
❯ кілька стебел зеленої цибулі
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування крем-супа із пастернаку
Крок 1
Пастернак очистити, вимити, обсушити та нарізати невеликими шматочками. У каструлі з товстим дном залити
пастернак молоком і долити холодною водою до краю посуду.
Крок 2
Пастернак трохи посолити, довести до кипіння і варити. під кришкою на повільному вогні 45 хв. Надлишок рідини злити в окрему ємність і зберегти: вона може стати в нагоді, щоб зробити крем-суп рідкішим
Крок 3
В окремому посуді довести до кипіння вершки та зняти з вогню. Відварений пастернак пюрувати за допомогою занурювального блендера, додавши вершкове масло та вливаючи порціями гарячі вершки. Пюре посолити та поперчити до смаку та до подачі на стіл зберегти гарячим.
Крок 4
Сало нарізати довгими смужками та обсмажувати на гарячій сковороді на середньому вогні 5 хв: скибочки повинні добре підрум’янитися. Смажене сало перекласти в інший посуд.
Крок 5
На жирі з-під сала обсмажувати кружки чоризо до хрускоту. Обсмажену чорізо перекласти в інший посуд, злегка
остудити та поламати. Жир з-під сала та чоризо зберегти.
Крок 6
Стебла зеленої цибулі промити, обсушити та нарізати дрібними кільцями. Готовий крем-суп розлити за порційними тарілками. У кожну порцію покласти трохи обсмаженого сала та чоризо, влити жир з-під сала. Посипати суп
тертим сиром. Подати крем-суп гарячим, посипавши нарізаною зеленою цибулею. До супу подати грінки із білого хліба. За бажанням доповнити страву рубаною зеленню петрушки.