Рецепт “Кріпінети з птиці в беконі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 4 курячі стегна (без шкіри та кістки)
❯ 8 тонких скибочок бекону
❯ 200 г рубаної курячої грудки
❯ 25 г сушених грибів
❯ 200 г шпинату
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ 1 велика цибулина шалота
❯ 1 зубок часнику
❯ оливкова олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування кріпінет
Крок 1
Приготувати начинку. Гриби замочити у холодній воді на 30 хв, промити на ситі та дати воді стекти. Шпинат промити, перебрати, обсушити та крупно порубати. Часник очистити.
Крок 2
Цибулину очистити, дрібно нарізати та обсмажувати на сковороді на 3 ст. л. оливкової олії до прозорості. Додати гриби, посолити, поперчити та готувати 3 хв.
Крок 3
Влити вино і готувати, поки рідина повністю не випарується. Покласти шпинат та часник і готувати, перемішуючи, 1хв. Сковороду зняти вогню і дати масі охолонути. Охолола масу перемішати з рубаною куриною грудкою, посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Стегна натерти сіллю і перцем, викласти на робочу поверхню внутрішньою стороною нагору. Покласти по центру стегон начинку, відступивши з довгих країв по 2-3 см. з начинкою згорнути в рулетики, обернути кожну скибочкою бекону та зафіксувати кулінарною ниткою.
Крок 5
Духовку нагріти до 120 °. Викласти вироби у змащену олією форму для запікання та готувати 40 хв.
Крок 6
На сковороді нагріти 2 ст. л. рослинної олії та обсмажувати запечені крепінети на повільному вогні до золотистого кольору. Подати гарячими.