Перейти до вмісту
Головна » Курча тапака

Курча тапака

    Курча тапака

    Рецепт “Курча тапака” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    – Яловичина 1кг
    – Борошно 2 ст.л
    – Ріпчаста цибуля 1шт
    – Морква 1шт
    – Лавровий лист 2-3 листи
    – Томатна паста 1-2 ст.л
    – Рослинна олія
    – Сіль, Чорний перець до смаку
    Ну і обов’язково Картопля для пюрешки)

    Покроковий процес приготування курча тапака
    Курча тапака1

    Крок 1

    Почнемо з соусу. Перемелюємо у ступці часник з 1 ч. л. солі. Часник можна видавити просто давилкою. Додаємо в часник аджику та сік одного лимона. Тепер додамо 1 ст. л. олії і добре перемішуємо в однорідну масу.

    Курча тапака2

    Крок 2

    Розпочинаємо оброблення курчати. Обов’язково відрізаємо перші дві фаланги ікла! (Вони дуже швидко згоряють, псують вигляд та смак страви). Розрізаємо курку по грудях. Обрізаємо хвостик та шкіру у шийної частини курки.

    Курча тапака3

    Крок 3

    Курку ретельно посипаємо сіллю, але не переборщите. У розпечену сковороду наливаємо соняшникова олія. Кладемо курку грудкою вниз. Накриваємо тарілкою і ставимо вантаж (каструлю). Через 5 хвилин перевертаємо.

    Курча тапака4

    Крок 4

    Тепер рясно змащуємо соусом і знову перевертаємо. Ставимо вантаж і продовжуємо смажити. Зменшуємо вогонь і додаємо 15 гр. вершкового масла. Через 5 хвилин змащуємо верхню частину курки соусом і перевертаємо. Готуємо 5 хвилин.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Курча тапака. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *