Рецепт “Курча тапака” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Яловичина 1кг
– Борошно 2 ст.л
– Ріпчаста цибуля 1шт
– Морква 1шт
– Лавровий лист 2-3 листи
– Томатна паста 1-2 ст.л
– Рослинна олія
– Сіль, Чорний перець до смаку
Ну і обов’язково Картопля для пюрешки)
Покроковий процес приготування курча тапака
Крок 1
Почнемо з соусу. Перемелюємо у ступці часник з 1 ч. л. солі. Часник можна видавити просто давилкою. Додаємо в часник аджику та сік одного лимона. Тепер додамо 1 ст. л. олії і добре перемішуємо в однорідну масу.
Крок 2
Розпочинаємо оброблення курчати. Обов’язково відрізаємо перші дві фаланги ікла! (Вони дуже швидко згоряють, псують вигляд та смак страви). Розрізаємо курку по грудях. Обрізаємо хвостик та шкіру у шийної частини курки.
Крок 3
Курку ретельно посипаємо сіллю, але не переборщите. У розпечену сковороду наливаємо соняшникова олія. Кладемо курку грудкою вниз. Накриваємо тарілкою і ставимо вантаж (каструлю). Через 5 хвилин перевертаємо.
Крок 4
Тепер рясно змащуємо соусом і знову перевертаємо. Ставимо вантаж і продовжуємо смажити. Зменшуємо вогонь і додаємо 15 гр. вершкового масла. Через 5 хвилин змащуємо верхню частину курки соусом і перевертаємо. Готуємо 5 хвилин.